Kirándulásszezon? Allergiaszezon!

Márta néni imádja a gyerekeket, de az osztálykirándulást nagyon megszenvedte. Ezúttal nem az elsősökkel gyűlt meg a baja, hanem az allergiával. A májusi osztálykirándulást a tanév csúcspontjául szántam. A kis elsőseim kíváncsian várták, vajon az ország melyik szegletébe utazunk el. Végül Sárospatakra esett a választás. Már a vonaton sikerült elhasználnom egy százas csomag papírzsebkendőt, annyira folyt az orrom. Megérkezve a Bodrog-parti városba szabályos „hóesés” fogadott minket, ugyanis éppen tetőfokára hágott a nyárfavirágzás. A levegőben mindenütt fehér kis szöszök szálldostak, én pedig egyre rosszabbul voltam. A múzeumban már alig láttam a náthától, még szerencse, hogy velünk volt egy napközis kolléga és két kísérő szülő: nélkülük bajosan tudtam volna szemmel tartani a harminc gyerekemet.

Minden osztálykirándulás legnagyobb mumusa az eső, de nekem valóságos megváltást jelentett, amikor hirtelen leszakadt az ég. Szerencsére az osztállyal éppen fedett helyen voltunk, így senki nem ázott meg, én viszont újra kaptam levegőt. Kerek húsz percen keresztül. Ugyanis miután elvonult a zivatar és újra kisütött a nap, minden kezdődött elölről.

Segítség hosszú távon

– Márta néni! – szólt hozzám ekkor az egyik kísérő szülő, amúgy korombeli, harmincas anyuka, aki csak megszokásból vehette át a gyerekektől a „nénizős” megszólítást. – Magának a Reventil orrspray-re lenne szüksége – jelentette ki. Majd kifejtette, hogy az apja is ezt használja, mivel ez az orrspray többek között az allergia tüneteinek enyhítésére való. Fontos előnye, hogy hosszabb távon használható, nem úgy, mint azok az orrcseppek és orrspray-k, amiknek az alkalmazása egy hétnél tovább nem ajánlott, mert tartós használat esetén károsíthatják, kiszáríthatják az érzékeny orrnyálkahártyát.

Reventil orrspray
Patikában kapható gyógyászati segédeszköz
A Reventil orrspray-nél nincs ilyen korlátozás, ráadásul mentes a tartósítószerektől is. Egyedülálló összetevője az ectoin, amely egy különleges molekula: képes megakadályozni az orr kiszáradását, és elősegíti a gyulladt orrnyálkahártya regenerálódását. Az ectoinos oldat az orr belsejében mintegy védőréteget képezve gátolja, hogy a levegőben szálló pollenszemcsék irritálhassák az orrnyálkahártyát. Az ectoin gyulladáscsökkentő hatású is, aminek köszönhetően a Reventil orrspray elősegíti a megduzzadt orrnyálkahártya lelohadását, így enyhítve az allergia szintén kellemetlen tünetét, az orrdugulást. Miután megtudtam, hogy a készítmény recept nélkül kapható a patikában, már indultam is, hogy gyorsan vegyek magamnak egy flakonnal. És azt is megfogadtam, hogy ezentúl minden osztálykirándulásra vinni fogok magammal Reventil orrspray-t!

Reventil orrspray

A Reventil tengeri sós oldatot és ectoint tartalmazó légzésjavító orrspray. A természetes tengeri sóval kombinált Ectoin® fő jellemzője, hogy védelmet nyújt és enyhíti a gyulladásos folyamatokat, ezáltal a közönséges nátha (rhinitis) és az orrmelléküreg-gyulladás (sinusitis) tüneteit.

csökkenti az orrnyálkahártya-gyulladását

enyhíti az allergiás orrtüneteket (orrdugulás, orrfolyás, tüsszögés)

hosszú távon is alkalmazható

tartósítószer-mentes

Reventil orrspray
Patikában kapható gyógyászati segédeszköz