Tavaszi allergiaszezon

Vigyázat, indul a tavaszi allergiaszezon! Tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás – ezek talán a legkellemetlenebb tünetek, amelyek jelzik, ha valaki érzékeny a levegőben szálló növényi pollenekre. Ön is érintett? Akkor érdemes felvérteznie magát egy orrspray-vel, amit lehetőleg az egész allergiaszezonban, akár heteken, hónapokon át is használhat. Segítünk a választásban!

Hogyan éljük túl a tavaszi allergiaszezont?

Meddig tart a pollenszezon?

Az első pollenek akár már február végén megjelenhetnek, és ahogy enyhül az idő, úgy növekszik a levegőben a pollenkoncentráció. Egy allergiás szempontjából a helyzet napsütés idején a legsúlyosabb, az esős idő ellenben szinte megváltást jelenthet. Magyarországon évről évre egyre több embernél diagnosztizálnak valamilyen allergiát, és a legtöbbeknek a „szénanátha”, vagyis a szezonális allergia miatt jelentkeznek a panaszaik.

„szénanátha” és tünetei

A szénanátha, avagy szezonális allergiás rhinitis hasonló tüneteket okoz, mint egy „közönséges” nátha, azzal a különbséggel, hogy a problémát ilyenkor nem valamilyen kórokozó váltja ki, hanem a levegőben szálló egészen finom virágpor, a pollenek irritáló hatása. És míg a közönséges náthát általában egy hét alatt le lehet küzdeni, addig az allergiás rhinitis tünetei – tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás – hosszú heteken, sőt hónapokon át is gyötörhetik az érintettet. Ha valaki kevésbé szerencsés, akár a teljes tavaszi-nyári szezont végigszenvedheti. Léteznek szerek a tünetek enyhítésére, de igazán csak olyat érdemes használni, amely hosszú távon is alkalmazható anélkül, hogy hozzászokást, esetleg orrspray-függőséget okozna. Ezért is lehet jó választás a Reventil orrspray.

reventil2

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Segítség hosszú távra: Reventil orrspray ectoinnal

A Reventil orrspray hosszabb távon, időkorlát nélkül használható. Ez amiatt is különösen hasznos, mert számos egyéb orrcseppet vagy orrspray-t egy hétnél tovább nem is ajánlott alkalmazni, mivel ezek a szerek tartós használat esetén károsíthatják, kiszáríthatják az érzékeny orrnyálkahártyát. Pedig egy allergiásnak gyakran akár hónapokon át lehet szüksége segítségre! Ezért jó döntés Reventil orrspray-t használni, amely tartósítószerektől mentesen, természetes módon enyhíti a kellemetlen orrdugulást, segíti elő a szabad orrlégzést. Gyerekeknél is alkalmazható, már egy hónapos kortól. A készítmény egyedülálló összetevője az ectoin. Ez a különleges molekula képes megakadályozni az orr kiszáradását, továbbá elősegíti a gyulladt, váladékozó orrnyálkahártya gyógyulását, regenerálódását. Az ectoinos oldat mintegy védőréteget képez az orr belső felületein, gátolva a levegőben szálló pollenszemcsék nyálkahártyát irritáló hatását. Az ectoin gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a Reventil orrspray elősegíti a megduzzadt orrnyálkahártya lelohadását, így enyhítve az allergia egyik legkellemetlenebb tünetét, az orrdugulást.

Mit tehetünk a szezonális allergia ellen?

A patikákban recept nélkül is kaphatóak a különféle „allergiagyógyszerek”, ám mielőtt bármelyiket elkezdenénk szedni, kérjük szakember, azaz allergológus tanácsát! Tartsuk észben, hogy a gyógyszerek sem fogják megszüntetni az allergiánkat, mindössze a tüneteket mérséklik. Éppen ezért nem árt, ha a kínzó orrtünetekre mindig tartunk kéznél Reventil orrspray-t is!