A Reventil  orrspray egyedülálló összetevője az ectoin, amely sejtvédő, gyulladáscsökkentő és kiszáradást gátló hatású molekula. Az Ectoin® hidro-komplex és az általa stabilizált orrnyálkahártya-gát csökkenti a vírusok behatolásának esélyét a szervezetbe.*

*preklinikai adatok alapján

Védi és regenerálja az orrnyálkahártyát

Egyedülálló összetevője a sejtvédő, gyulladáscsökkentő hatású Ectoin®, amelynek fő jellemzője, hogy védi az orrnyálkahártyát a kiszáradástól, és elősegíti annak mielőbbi regenerálódását, gyógyulását.

1 hónapos kortól

Egyedülálló, természetes eredetű összetételének és a flakon előnyös kialakításának köszönhetően már 1 hónapos kisbabák esetében is használható.

4 az 1-ben hatású eszköz

Jelentősen mérsékli az orrdugulást, az orrfolyást, az arc- és fejfájást, a szaglás- és ízérzékelés zavarát.

Megszünteti az orrdugulást

Természetes módon szünteti meg az orr- és melléküregeinek dugulását.

Enyhíti a nátha tipikus tüneteit

Enyhíti a nátha tipikus tüneteit, mint pl. száraz és kisebesedett orrnyálkahártya, tüsszentés, viszketés, hegesedés.

Reventil orrspray

Reventil orrspray tengeri sós oldatot és ectoint tartalmazó légzésjavító orrspray. Az ectoin 100%-ban természetes eredetű összetevő, amely gyulladáscsökkentő, membránstabilizáló és sejtvédő molekula.

Klinikailag igazolt hatás
Patikában kapható gyógyászati segédeszköz
természetes módon szünteti meg az orr és melléküregeinek dugulását

4 az 1-ben hatású eszköz: jelentősen mérsékli az orrdugulást, az orrfolyást, az arc- és fejfájást, a szaglás- és ízérzékelés zavarát

enyhíti a nátha tipikus tüneteit, mint pl. az orrnyálkahártya szárazsága és kisebesedése, tüsszentés, viszketés, hegesedés

alkalmazásával csökkenthető a gyógyszeres orrspray-k használata

gyermekek számára is alkalmazható

tartósítószer-mentes

Rhinitis fő tünetei

„Náthás vagyok” – mondjuk olyankor, ha bedugult orrunk, orrfolyás, tüsszögés kínoz bennünket. Ezek valójában mind a rhinitis tünetei – az elnevezés alatt az orrnyálkahártya és az orrüreg, valamint az orrmelléküregek gyulladásos megbetegedése értendő. A rhinitist vírusos vagy bakteriális fertőzés egyaránt okozhatja, illetve kiválthatja allergia is.

Orrdugulás

A gyakori vagy állandó orrdugulás nemcsak kellemetlen, hanem rontja az ízérzékelést, sőt az alvást is megnehezíti.

Szájon át lélegezve a levegő előszűrés és párásítás nélkül, hidegen jut a tüdőbe, növelve a légúti fertőzés kockázatát.

Orrfolyás

Az orr fokozott váladéktermelése a gyulladást okozó anyagok eltávolítását szolgálja. Az orrváladék mennyisége, színe és állaga eltérő lehet. Az orrfolyás megnehezíti a mindennapi tevékenységek elvégzését, és még a környezetünk viszolygását is kiváltja.

Viszketés

A gyulladás miatt a sérült orrnyálkahártya idővel kiszárad, emiatt kellemetlen égő, viszkető érzés jelentkezik.

A kiszáradt orrnyálkahártya fájhat, sőt vérezhet is. A gyakori orrfújás tovább ronthat a helyzeten.

Tüsszögés

Szervezetünk tüsszentéssel próbál megszabadulni az orrjáratokba kerülő, irritációt okozó anyagoktól.

A tüsszentést nem igazán lehet visszatartani, és általa kórokozók tömegét szórhatjuk szét a környezetünkben.

liter levegőt szívunk be naponta, melyet a felső légutak szűrnek meg a káros anyagoktól és a kórokozóktól

fölött van a nátha lehetséges okozóiként eddig azonosított vírusok száma

csepp orrváladék távozik egyetlen tüsszentéssel

km/óra sebességgel távozik tüsszentéskor a levegő

Megfázás esetén felnőtteknek

Az őszi-téli időszakban a megfázás, avagy a nátha keserítheti meg a mindennapokat, míg az év többi szakában az arra hajlamosaknál az allergia okozhat bosszúságot. Mindkét betegségnek a legkellemetlenebb tünete az orrnyálkahártya duzzanata, a véget nem érő orrfolyás, illetve a szűnni nem akaró orrdugulás. Utóbbi különösen veszélyes, mert ha a keletkező orrváladék nem tud kiürülni, az könnyen okozhat kellemetlen szövődményeket, mint amilyen az orrmelléküreg- vagy arcüreggyulladás, esetleg homloküreg-gyulladás. Vagyis mindent meg kell tennünk, az orrdugulás felszámolásáért, illetve azért, hogy a váladék minél tökéletesebben ki tudjon ürülni az orrból.

A hagyományos orrcseppek veszélyei

Nem árt tudni, hogy az orrcseppek legtöbbjét legfeljebb egy hétig tanácsos használni, mivel hosszú távon kiszáríthatják a sérült orrnyálkahártyát. Ráadásul a túlságosan hosszan alkalmazott orrcsepp függőséget is okozhat, aminek egyértelmű jele, hogy bár régen meggyógyultunk, illetve az allergiaszezon is lecsengett már, azonban még mindig cseppentgetni kényszerülünk, mert az orrunk továbbra is dugul.

Orrspray gyermekeknek megfázás esetén

Folyik, eldugult a gyerek orra?

A gyerekek immunrendszere jó ideig fejletlenebb marad a felnőttekénél, éppen ezért érzi a legtöbb szülő úgy, hogy az ő csemetéje „folyton” beteg. Ami nem csoda, hiszen a náthavírusok rendre végigsöpörnek a gyerekközösségeken. Főként az óvodások, kisiskolások körében gyakori, hogy az őszi-téli időszakban egyik fertőzés után szinte azonnal jön a következő.

Orrfújás gyerekkorban

A legkisebbek náthás orrának tisztítása jó darabig a szülő feladata, hiszen a gyerekek leghamarabb óvodás korukban lesznek képesek egyedül orrot fújni, ráadásul a technikájuk még jó ideig nem lesz tökéletes. Márpedig a pangó orrváladék könnyen vezethet olyan kellemetlen szövődményekhez, mint a homlok- vagy arcüreggyulladás, ezért mindenképpen törekedni kell a minél tökéletesebb orrtisztításra. Ebben az életkorban is kedvelt alternatíva a porszívóra csatlakozta orrszívó használata, ám ne feledjük, hogy ha túl gyakran nyúlunk ehhez az eszközhöz, az hosszú távon akár árthat is, hiszen irritálhatja a gyerek orrnyálkahártyáját, ami tovább serkentheti az orrváladék képződését. Ráadásul a nagyobb gyerekek már inkább ki tudják fejezni ellenérzésüket a hangosan búgó porszívóval szemben, emiatt az amúgy hasznos orrtisztítás könnyen fulladhat hatalmas hisztirohamba. A szülők mégis sokszor visszariadnak az orrcseppektől, mert – joggal – tartanak attól, hogy azok nagy része hosszú távon kiszárítja az orrnyálkahártyát.

Reventil orrspray gyerekeknek

Reventil orrspray
Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A Reventil orrspray fő összetevője a különleges ectoin molekula, amely nem csak gyulladáscsökkentő, hanem regenerálja az orrnyálkahártyát és védi azt a kiszáradástól.

Megelőzés: Reventil orrspray a mindennapi higiénia mellett!

Az orrnyálkahártya védelmében alkalmazzuk gyakran a Reventil orrspray-t, amely segít megőrizni annak egészségét. Ritkábban lesz beteg a gyermekünk, ha már egészen kicsi korában bevezetünk bizonyos higiéniai szabályokat: például a rendszeres kézmosást játszóterezés vagy mosdóhasználat után, valamint az étkezések előtt. És ami ugyanolyan fontos: próbáljuk neki minél előbb megtanítani a helyes orrfújási technikát!

Orrspray csecsemőknek

Sajnos a náthát egy kisbaba is könnyen elkaphatja. Sőt, mivel az immunrendszerük még meglehetősen fejletlen, az újszülöttekre és csecsemőkre fokozott veszélyt jelentenek a környezetünkben szinte mindenütt lesben álló kórokozók, különösen az őszi-téli időszakban támadó náthavírusok. A Reventil orrspray fő összetevője, az Ectoin®, a sejtek körüli vizes védőréteget, ún. Ectoin® hidro-komplexet hoz létre. Az Ectoin® hidro-komplex és az általa stabilizált orrnyálkahártya-gát csökkenti a vírusok behatolásának esélyét a szervezetbe.*

Eldugult babaorr?

A náthás baba orrának tisztítása nem csekély kihívás a szülőnek, ám ezt a feladatot nagyon komolyan kell vennünk! Az újszülöttek, csecsemők ugyanis nem a szájukon, hanem alapvetően az orrukon át lélegeznek, ezért fontos, hogy az orrüregük mindig átjárható legyen. Nem csoda, hogy a babanátha az anyukák rémálma, hiszen az eldugult, aprócska babaorr igencsak megkeseríti a pici – és vele együtt a környezete – életét. A baba nyűgös lesz, mert tökéletlen orrlégzés híján nem tud rendesen szopni, de a cumisüvegből táplált náthás csecsemő etetése is nehézségekbe ütközik, ha a kicsi megbetegszik.

Porszívózás vagy orrcsepp?

Kisbabáknál az orrdugulás megszüntetésére sok szülő használ porszívóra csatlakoztatható orrszívót – nem egyszer éppen amiatt, is hogy egyáltalán ne kelljen orrcseppet használniuk. Ezeknek a szereknek egy része amúgy sem adható az egészen kicsi gyerekeknek, ugyanakkor a legtöbb orrcsepp vagy orrspray hosszú távon nem is alkalmazható, hiszen idővel nagyon kiszárítják a nyálkahártyát. Pedig a porszívózás sem teljesen veszélytelen: gyakori használata ugyanis túlzott orrváladék-termelésre késztetheti a beteg orrnyálkahártyát. Arról nem is szólva, hogy a porszívó intenzív zajától megrémült pici babát szinte erőszakkal kell alávetni a nem túl kellemes procedúrának.

A Reventil orrspray: gyengéd és hatásos segítség náthás kisbabáknak

Reventil orrspray
Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Az egyedülálló összetételű Reventil orrspray nem jelent veszélyt az újszülöttek vagy csecsemők orrnyálkahártyájára. A benne lévő tengeri sós oldat csökkenti a nyálkahártya-duzzanatot. Emellett egy különleges összetevőt, ectoint is tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, regenerálja a károsodott nyálkahártyát és véd a kiszáradástól. A Reventil gyors és hatékony segítség, hogy kisbabánk újra szabadon lélegezzen az orrán át.

A nátha megelőzése

Természetesen mindig érdemes erőfeszítéseket tennünk a nátha elkerülésére: rendszeresen mossunk kezet, és ugyanezt követeljük meg a hozzánk érkező vendégektől, sőt a velünk élő családtagoktól is! Minden területen ügyeljünk a higiéniára, abba viszont törődjünk bele, hogy kisbabánkat nem tarthatjuk ”búra” alatt. Elvégre pár hetes korától már rendszeresen levegőztetjük, hordjuk az orvoshoz, védőnőhöz, nem beszélve a babalátogatóba érkező rokonokról. Elvárhatjuk viszont, hogy például influenzajárvány idején az ismerősök és rokonok inkább halasszák későbbre a látogatást, amikor már kisebb az esélye annak, hogy valamilyen kórokozót hurcolnak be kisbabánk otthonába.