Egyszerű tippek megfázás idejére

A hűvős idő beköszöntével, és mert a gyerekek is ismét közösségbe járnak, kora ősszel gyakori megbetegedés a banális megfázás, amely ugyan magától is el szokott múlni, mégis érdemes az alább felsorolt, néhány egyszerű, természetes praktikát bevetni a mihamarabbi gyógyulás érdekében:

1.Igyunk sok folyadékot! A víz nedvesíti a légúti nyálkahártyát és segít megszabadulni a felgyülemlett váladéktól. Amennyiben lázasak vagyunk, különösen fontos a megfelelő hidratáltság fenntartása. Ihatunk vizet, gyógyteát, gyümölcslét, de jó szolgálatot tesznek a levesek és a lédús gyümölcsök vagy a magas víztartalmú nyers zöldségek is.

2.Pihenjünk eleget! Megfázás esetén aludjunk, pihenjünk, amennyit csak tudunk, hiszen ez elősegíti az immunrendszer hatékony működését. Változtassunk napi teendőinken és élvezzen prioritást az alvás!

Egyszerű tippek megfázás idejére - igyunk sok folyadékot
Egyszerű tippek megfázás idejére

4. Együnk meleg leveseket! Már nagyanyáink is a húsleves jótékony hatására esküdtek, és ez mit sem változott manapság sem. A meleg levesek hidratálnak, ráadásul fellazítják az orrban és melléküregeiben letapadt váladékot. Mindemellett rendkívül táplálóak is anélkül, hogy megterhelnék emésztőrendszerünket.

5.Fogyasszunk cinket! Ez az ásványi anyag létfontosságú a megfelelő immunműködéshez, elősegíti a kórokozók elpusztításában szerepet játszó fehérvérsejtek aktivitását.

6.Használjunk tengervizes orröblítőt vagy orrsprayt! Ezek a készítmények szintén segítenek a nyák feloldásában és hatékony eltávolításában, így enyhítik az orrdugulást és hidratálják a nyálkahártyát.

 

7. Párásítsunk! A vírusok nem szeretik a nedves, párás levegőt, ezért használjunk párásítót vagy párologtassunk a szobában, hogy csökkentsük a vírusok terjedését a levegőben.

8. Inhaláljunk! A meleg levegő belégzése enyhíti a száraz köhögést, megnyugtatja az orrot, a torkot és a tüdőt. Fellazítja a nyákot, csillapítja az orrdugulást. Inhaláláskor figyeljünk arra, hogy ne a forrásban lévő vízgőzt lélegezzük be, legyünk óvatosak a gőz hőmérsékletével mielőtt nagy levegőt veszünk belőle. A vízbe cseppenthetünk pár csepp illóolajat, pl. teafa- vagy citromfűolajat, amelyek vírusellenes hatásúak és emellett kellemes az illatuk is.

9. Fogyasszunk könnyen emészthető ételeket! Gyümölcsök, zabkása, grillezett vagy főtt hús, levesek, főtt krumpli és rizs, párolt zöldségek – egyszerű, de tápláló ételek, amelyek nem terhelik meg a gyomrunkat. Megfázás alatt kerüljük a tejtermékek, koffein, fűszeres, zsíros ételek fogyasztását és tartózkodjunk az alkoholtól is.

Reventil orrspray

A Reventil tengeri sós oldatot és ectoint tartalmazó légzésjavító orrspray. A természetes tengeri sóval kombinált Ectoin® fő jellemzője, hogy védelmet nyújt és enyhíti a gyulladásos folyamatokat, ezáltal a közönséges nátha (rhinitis) és az orrmelléküreg-gyulladás (sinusitis) tüneteit.

csökkenti az orrnyálkahártya-gyulladását

enyhíti az allergiás orrtüneteket (orrdugulás, orrfolyás, tüsszögés)

tartósítószer-mentes

Reventil orrspray
Patikában kapható gyógyászati segédeszköz